Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (2024)

Upcycling is niet alleen bedoeld voor je huis, er zijn ook heel veel ideeën voor de tuin om jouw eigen plekje buiten een nieuwe look en flair te geven. Kijk maar eens naar onze suggesties hieronder om upcycling eens te proberen en ervoor te zorgen dat je tuin klaar is voor als het mooie weer er weer aankomt.

Bloembakken

Er zijn heel veel dingen die via upcycling kunnen gaan fungeren als een boeiende nieuwe bloembak voor je tuin. Banden zijn een fantastisch voorbeeld; zorg ervoor dat ze grondig zijn schoongemaakt, voordat je een of twee lagen grondverf gaat aanbrengen. Breng vervolgens de door jouw gekozen kleur tuinverf aan, waarbij je voor het volledige effect ook de binnenkant van de band meeneemt. Draai de band zodat deze rechtop staat en vul de binnenkant langs de bodem met grond (je kunt er eventueel ook een stuk anti-onkruiddoek in leggen). Dan kun je jouw planten poten. Bevestig een stevig stuk buis of ophangbeugel aan je muur en hang je nieuwe bloembak op.

Of wat denk je ervan om je oude regenlaarzen te vullen met grond en ze vol te planten met fel gekleurde zomerbloeiers als leuke optie voor een bloembak? Of oude theepotten en kopjes om een kruidentuintje te creëren? Oude kruiwagens kunnen ook fantastisch als bloembak fungeren en dompelen de tuin in een rustieke plattelandssfeer. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

  • Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (1)
  • Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (2)
  • Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (3)

Vogelvoederstations

Wist je dat je een eenvoudige plastic fles kunt gebruiken als nieuw vogelvoederstation? Maak met een boor op een laag toerental twee gaten die groot genoeg zijn om de greep van een houten lepel doorheen te steken. Zodra de houten lepel op zijn plek zit, maak je het gat aan de andere kant van de greep iets groter om ervoor te zorgen dat het vogelvoer op de kop van de lepel loopt, zodra de fles gevuld is. Het idee om oude theekopjes als vogelvoederstations te gebruiken, vinden we ook heel erg leuk. Je zou ze op een geüpcycled doucherekje in je tuin kunnen zetten, zodat de vogels gemakkelijk bij het voer kunnen, of je kunt ze aan hun oortjes in bomen of struiken hangen. Als je het vogelzaad met frituur- of kokosvet mengt en dit mengsel een nachtje in de koelkast zet, weet je zeker dat het zaad niet allemaal op het gazon wordt gemorst!

Eettafel met eetstoelen

We hebben het eerder al eens gehad over slimme manieren om houten pallets met Kerst te gebruiken, maar wat denk je ervan om enkele nieuwe tuinmeubels met ongebruikte pallets te maken? Vergeet niet dat er overal in tuinen en garages vergeten houten pallets kunnen rondslingeren. Let op bij het kiezen van ongebruikte pallets, omdat ze schadelijke chemicaliën of bacteriën kunnen bevatten of gemaakt kunnen zijn van geïmpregneerd hout.

Haal de pallets eenvoudig uit elkaar en gebruik een microkettingzaag om de planken op de gewenste maat te zagen voor je tafel en stoelen. Pak vervolgens een accuschroefboormachine of accuschroevendraaier om de pallets in elkaar te zetten op een manier en in een stijl die je zelf wilt. Schuur alles met een multischuurmachine glad en breng wat kleur of lak aan, net wat je zelf wilt.

Als je het niet ziet zitten om banden via upcycling te veranderen in een nieuwe bloembak, kunnen ze ook worden getransformeerd in nieuwe terrasstoelen. Maak je banden schoon, breng een aantal lagen grondverf aan gevolgd door de tuinverf in de door jou gewenste kleur. Bevestig daarna oude, nog bruikbare kussens bovenop je banden voor extra comfort. Je zou zelfs meerdere banden met elkaar kunnen verbinden, bovenop elkaar gestapeld, om je stoel hoger te maken.

Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (5)

Plantlabels

Er zijn diverse voorwerpen die via upcycling jouw nieuwe plantlabels kunnen worden, zodat je weet wat je waar hebt geplant en die er fantastisch uitzien tussen de bloemen.

Ten eerste, we vinden merktekens van kurk fantastisch. Schrijf met een permanent marker de naam van de plant of het kruid op de kurk en bevestig deze bovenop een bamboestok of houten pen die je op de gewenste lengte kunt snijden. Wanneer het plantlabel op de juiste plek staat, zul je zien dat een kurk een goede keus is om ervoor te zorgen dat die opvalt in je tuin.

Als alternatief kun je proberen om enkele lollystokjes in felle kleuren te verven en er plantnamen op te schrijven met een permanent marker voor merktekens die echt opvallen. Of, pak wat gladde stenen en verf deze – maak een mooi ontwerp in eenvoudig zwart of wit, of verf de stenen met buitenverf. Je kunt de naam van de plant erop schrijven, of echt creatief worden en een aardbei, wortel, tomaat enz. erop tekenen om aan te geven wat er in de grond is geplant.

  • Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (6)
  • Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (7)
Upcycling-ideeën voor je tuin | Bosch DIY (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 6395

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.