Zin in... DIY upcyclen? Volg de gids! (2024)

DIY upcycling… wat is dat? Dat is de trend die slimme designamateurs met een gezond verantwoordelijkheidsbesef zetten! Kom spieken bij onze spannende DIY upcycling workshop.

DIY (Do It Yourself) staat jou op het lijf geschreven? Overal hoor je over upcycling en hoe je gewone voorwerpen nieuw leven inblaast, om ze op intelligente en praktische manier verder of opnieuw te gebruiken. Deze nieuwe decoratietendens combineert handige tips en slimme ideeën om voorwerpen nieuw leven in te blazen en jezelf een plezier te doen zonder uitgaven te doen. Volg gewoon de gids en je zult al snel leren hoe je sommige dagelijkse voorwerpen anders kunt bekijken! Zodra je dit artikel gelezen hebt, zul je jezelf erop betrappen dat je al die kleine dingen die je dagelijks gebruikt wat meer aandacht zult geven, terwijl je jezelf afvraagt: ‘en dit, hoe zou ik dit eens leuk kunnen transformeren?'

DIY upcyclingtips

Je hebt de kasten uitgemest, de garage opgeruimd en de lente goed ingezet met een grote kuis. Om het huis proper en goed opgeruimd te houden is het cruciaal dat je leert afstand te doen van spullen die je, indien nodig, moet weggooien. Maar dat betekent niet dat die spulletjes geen tweede kans kunnen krijgen!

1. La Het handvat van de kaasrasp is afgebroken? De omnipotente rasp met handvat, die je jaren geleden hebt gekocht omdat ze zo handig en goedkoop was, is inmiddels versleten en doet het niet meer zo goed? Hocus pocus! Met een tik van je DIY upcycling toverstokje en wat metaalverf geef je er een kleurtje aan en laat je ze voortaan dienst doen als hanger voor je oorbellen. De haakjes van je oorbellen glijden makkelijk in de gaatjes van de rasp, alsof die juist daarvoor ontworpen was. Geweldig, toch!

2. Je hebt een mooie, gladde stok opgeraapt, met een paar vorken erin, toen je in het bos ging wandelen? Nu je thuis bent gekomen en je kind, dat die stok dood hout ABSOLUUT wilde meenemen ('t is te zeggen: die jij natuurlijk op de hele terugweg moest dragen!), ziet hem nu niet meer liggen? Prima! Dat is dan nu JOUW stok! Hocus pocus! Een tik met je DIY upcycling toverstokje: met wat verf in een mooie kleur wordt deze heksenbezem een mooie hanger voor sjaals of foulards. Omdat hij niet te zwaar is kun je hem met een paar kleine nagels aan een muur ophangen, en anders zet je hem gewoon rechtop tegen de muur. De stofjes zullen mooi aan de vorken van de stok hangen.

3. Je gasten hebben lege bierflesjes achtergelaten in de salon? Heb je een paar spuitbussen verf? Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje en je hebt al snel enkele vaasjes voor één bloem. Speel ook met tape om mooie motieven en kleurcontrasten te creëren: blauw met goud, groen met roze, zwart met wit...

4. Je favoriete bottines hebben de winter met moeite doorstaan en de hakken zijn een beetje beschadigd? Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: tape ze af met krantenpapier zodat de hakken zichtbaar blijven. Reinig de hakken om er eventuele sporen van stof of aarde vanaf te halen en om ervoor te zorgen dat de verf goed blijft zitten. Gebruik dan een spuitbus met speciale glitterverf voor leer en imitatieleer en gun je schoenen of laarsjes een nieuwe (en trendy) look. "Toffe boots heb jij, zijn die nieuw?"

5. Genoeg van yoga? Je krijgt er koude voeten van en bovendien ben je er nooit in geslaagd de zonnegroet behoorlijk uit te voeren? Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: knip je oude yogamat van mousse in de juiste maat en span hem in een kader. In de inkomhal, met wat kleurige punaises, wordt dit een schitterend prikbord!

6. Je hebt nieuw witgoed gekocht omdat je zin had in nieuwe kussenslopen, maar weet niet wat je met de oude zou kunnen doen? Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: was ze eerst met je favoriete wasmiddel en gebruik ze als beschermhoes voor jasjes en mooie kleedjes die je net van de droogkuis hebt afgehaald. Je hoeft maar een sleufje te knippen in het midden van de gesloten rand om er de haak van een kleerhanger te kunnen doortrekken. Die oude kussensloten zijn veel mooiere hoezen dan het plastic uit de droogkuis.

7. Wil je een oude commode weggooien, waar niemand nog iets aan heeft? Haal er de schuiven uit voor je de rest naar het stort brengt! Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: leg papier met een mooi gekleurd motief op de bodems, eventueel met een extra latje in de lengte van de schuif, en doe een likje verf op het hout: zo heb je die oude schuiven snel omgetoverd in een origineel wandrek voor de kinderkamer, de inkom of de badkamer.

8. Zit je met kleine stompjes kaars die er niet meer zo fris uitzien? Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: smelt de was van de stompjes in een klein pannetje, giet de vloeibaar geworden was in een leeg conservenblikje en doe daar, voordat de was weer hard wordt, enkele koffiegranen bij en, niet te vergeten, een wiek. Om deze zelfgemaakte kaars uit zijn vorm te halen, draai je de onderkant van het blikje open met een blikopener. Deze kaars zal onaangename geurtjes verwijderen terwijl je ook nog eens je oude kaarsstompjes recupereert... ja, hoor, dat werkt echt!

9. Iedereen is gek op ‘tote bags', een soort van boodschappentasje van stof dat je makkelijk meeneemt en waar je al je spulletjes in kwijt kunt, en ook de snack voor de kinderen en boodschappen voor het avondeten... Maar je hebt ondertussen al een heleboel van die tasjes. Wat doe je daarmee? Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: maak er kussenslopen van, voor de kussens op de ligzetel! Gewoonlijk zijn ze van eenvoudig katoen, bedrukt met een kleurig motief of grappige tekst, en daarom zul je ze als kussensloop ook makkelijk kunnen wassen. Ben je te lui om de open rand dicht te naaien? Sluit ze dan af met een strik, en als je daar ook geen zin in hebt, dagen we je uit om een nog makkelijker sluiting te verzinnen!

10. Nog een goed idee! Verzamel alle flessenkurken die in de garage en keuken rondslingeren en... plak ze aan elkaar Hocus pocus! Een tik van je DIY upcycling toverstokje: gebruik ijzerdraad om de flessenkurken de vorm te geven die je wilt en plak de kurken met een klein beetje lijm aan elkaar. Zodra je sculptuur droog is, heb je een super handige onderlegger, die je eventueel nog kunt beschilderen.

En jij, wat zijn jouw ideeën voor het transformeren van dagelijkse voorwerpen om ze een tweede leven te geven?

Zin in... DIY upcyclen? Volg de gids! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 6391

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.